DISSABTE 31 d’agost, FESTA I FIRÓ NOCTURN.  
DIUMENGE 1 de setembre, FIRA. 
Arriba, una vegada més, la FESTA I FIRA DEL MELÓ a Vilafranca.
I ho fa amb un programa farcit d’un gran ventall d’ activitats que s’inicien el dijous 29 d’agost i que s’allargen durant el mes de setembre, amb especial protagonisme pel DISSABTE 31 d’agost, en  que tendrà lloc la ja tradicional FESTA DEL MELÓ, en la seva edició número 53 i, per l’endemà, el DIUMENGE 1 DE SETEMBRE, dia de la FIRA DEL MELÓ, en la seva trenena edició. 
 
El programa segueix, en línees generals, el pols de les edicions anteriors consolidant els actes ja tradicionals i incorporant un ampli ventall d’activitats . 
Així, aquest 2024, el programa torna a incloure activitats que combinen tradició i  innovació, sempre, però, posant el focus d’atenció al principal protagonista de la festa i  a l’emblema de Vilafranca que el vincula amb part del seu passat agrícola i -encara- present : EL MELÓ.  
En aquest sentit, cal resaltar-ne la celebració de molts tallers  relacionats amb meló,  la Festa de les Llanternes, el MELOFOC dels BOIETONS DE VILAFRANCA, …. tot això dins el marc del FIRÓ NOCTURN , amb productes artesanals i locals – i com a preludi del la ja tradicional REVETLLA de la FESTA,  amb Géminis, TOMEU PENYA i DJ HUA -TECH, entre altres. 
Aquest dia, entre altres, es recupera l’EXHIBICIÓ EQÜESTRE a càrrec de Cavallistes de Vilafranca.
 
També mereix atenció, el divendres 31 d’agost, una segona edició de LA VILA GOT TALENT, promogut per l’Associació de Joves de Vilafranca.  
 
El dia de la FIRA DEL MELÓ , entre moltes altres activitats, no hi faltarà el CONCURS DE MELÓ GROS ( FEIXUC )  i el CONCURS DEL MELÓ DE QUALITAT en VARIETAT DE MELÓ CALAPOTER, DEGUSTACIÓ GRATUÏTA DE MELÓ, entre moltes altres activitats per a tots els públics, en què s’inclou un espai amb una oferta lúdica amb tallers per a totes infants i famílies.  
 
A la FIRA, per altra banda, s’hi trobaran maquinària, artesania, productes locals i  d’agroalimentació, bestiar, aviram, mostra d’empreses locals, etc, en una mostra àmplia i ben diversificada. 
A més, activitats de caràcter divers complementaran tota l’oferta, tant aquest mateix dia com durant tot el mes de setembre –  tant a nivell cultural  (  activitats  musicals, teatrals,  conferències , lúdiques, esportives, exposicions)   – i d’altres d’un marcat més agrícola i tradicional. 
Capítol apart mereixen l’EXPOSICIÓ D’ESCULTURES DE METALL del vilafranquer Sebastià Monserrat, la  Mostra de cossiols, l’EXPOSICIÓ de fotografies de VARIETATS MALLORQUINES DEL MELÓ, a més de TAST DE MELÓ DE VARIETATS MALLORQUINES,  aquestes dues amb una forta vinculació a la realitat socioeconòmica i cultural de Vilafranca.
Cal fer esment també en el MELOROCK ( amb l’actuació de PLAN-ET, una de les sensacions musicals d’aquests anys )  de divendres 13 de setembre, previ també a una nova sessió  del TEATRE DE BARRA prevista pel dia 6 de setembre a diferents bars de Vilafranca, en que serà possible combinar teatre i tapes.
 
També hi haurà espai per una nova sessió teatral dels Tremolons Teatre de Vilafranca amb la seva obra “La Revolta de les dones “, dirigida per Marina Nicolau, amb una producció impulsada pel Teatre Municipal de Vilafranca. 
La Mostra d’indumentària tradicional mallorquina, sessions de contacontes, tallers, activitats culturals, el CONCURS DE CANS PASTORS, el Torneig de Futbol del Meló i d’altres tornejos esportius acaben de completar el ventall d’un programa pensat per a tots els públics i per a tots els gustos.
També s’inclou un avanç del programa EL PARC ANIMAT, amb un programa que ofereix, a infants i famílies, espectacles cada dijous del mes de setembre – en un programa que es podrà consultar amb més detall al web municipal, així com dues sessions de TROBADES IMPLICA’T pensades per fomentar el voluntariat juvenil a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil, la FIET.