Del 13 al 25 de gener.
Dimarts dia 16 de gener, revetlla de Sant Antoni,
FOGUERONS I TORRADA.
Dimecres, dia 17 de gener, DIA DE SANT ANTONI.
TRADICIONALS BENEÏDES.
Vilafranca celebra, com de costum, la FESTIVITAT DE SANT ANTONI, en què sobresurt una vegada més, el caràcter tradicional de la festa, vinculada, especialment, al ritual del foc i a les beneïdes dels animals.
Sant Antoni, el Dimoni, torrades, gloses, benedicció dels animals, … configuren part d’aquest univers santantonier del què Vilafranca, per tradició, no és gens aliena a aquesta festa, una de les més importants del calendari festiu de Mallorca.
Amb un programa d’activitats del dia 13 al dia 25 de gener, Vilafranca es prepara per viure la FESTA DE SANT ANTONI amb l’esperit festiu propi d’aquests dies, especialment el dia 16 de gener, DIA DE LA REVETLLA, en què es hi haurà el FOGUERÓ I TORRADA GRATUÏTA per a tothom organitzada per l’Ajuntament a la Plaça Major i, l’endemà, dia 17 de gener, el DIA DE SANT ANTONI, les TRADICIONALS BENEÏDES a la Capella de Ca Ses Monges.
Més enllà d’aquests actes, el programa inclou altres activitats que incideixen en el fet de difondre i contextualitzar la festa, especialment el seu vessant cultural i històric, amb cert component didàctic sobre aspectes que tenen a veure amb la figura del Sant anacoreta.
Aquesta és una festa que Vilafranca viu amb la intensitat pròpia dels pobles que tens remunta a la reminiscència més nostrada, més aferrada a l’entorn rural que donà origen, ara fa poc més de 400 anys, al nostre poble.
Més que mai, viviu la Festa de Sant Antoni amb intensitat, i conservant el seu caràcter tradicional!
Podeu consultar-ne el programa AQUÍ CARTELL FESTES SANT ANTONI 2024
AVÍS PER A FOGUERONS.
Per sol-licitud de terra, adreçau-vos a l’AJUNTAMENT (tel. 971 83 21 07) abans del dilluns 15 de gener a les 14:00 h.
AVÍS PER A BENEÏDES ( CARROS, CARRUATGES, BÍSTIES, CAVALLS, COMPARSES).
Per obtenir un detall per a la vostra participació, adreçau-vos a l’AJUNTAMENT ( tel 971 83 21 07) abans del dilluns 15 de gener a les 14:00 h.