Del 26 de novembre a l’11 de desembre.
Per Santa Bàrbara, a Vilafranca, enfilam festes!
Tornen, agafant el fil de la normalitat, i com és costum per aquestes dates, les FESTES DE SANTA BÀRBARA, que tendran lloc a Vilafranca, DEL DIVENDRES 26 DE NOVEMBRE AL DIUMENGE 11 DE DESEMBRE.
Com cada any, a Vilafranca arriben les festes de la patrona del municipi, SANTA BÀRBARA, festivitat que se celebra el dia 4 desembre. Aquest dia, com és costum, tendrà lloc l’elaboració dels bunyols que seran servits amb mistela després de la Missa – presidida pel Bisbe de Mallorca – i que aporten, en gran mesura, el caràcter més tradicional de la festa. Aquest dia, també, a la Plaça Major, ballaran els cavallets i hi haurà, enguany, pel fet de caure en diumenge, el MERCADET DE SANTA BÀRBARA, en una segona edició en què també tothom podrà tenir un pretext per trobar-se ja de ben matí. Acompanyament musical amb els xeremiers i poder gaudir de la BALLADA DE LA GEGANTA BÀRBARA, batejada ara ja fa dos anys, juntament amb els gegants de Sant Llorenç, que l’acompanyaran durant el dia de la festivitat de la patrona, seran altres alicients del dematí. Dies previs i posteriors al dia de la Festivitat del 4 de desembre, s’hi inclouen altres activitats de caràcter cultural, lúdic, social i esportiu, com és costum. En aquest sentit, el programa s’enceta el dissabte 26 de novembre amb l’espectacle GINOIDE, de la Cia Baal, amb motiu del 25-N ( Dia de l’eliminació de la violència contra les dones) i la pre-estrena, el diumenge 27 de novembre, de la seva obra adreçada a famílies, AleK&Sophie. Altres activitats que acollirà el Teatre Municipal dins el marc d’aquestes festes seran l’obra Llum Trencada, d’Iguana Teatre – espectacle de cloenda del Cicle de Teatre per la Memòria- i actuacions musicals del grup s’Arrual Jazz Mort i Roada, que en tancarà el programa. Entremig, també en el Teatre Municipal, l’espectacle Fam de Paraula i Terra ens acostarà a l’obra de Damià Huguet i Miquel Àngel Riera. Altres escenaris , com l’envelat del Parc Josep Maria Llompart, acollliran altres activitats – tallers diversos dins el marc de Santa Bàrbara balla i bota – , activitats infantils i familiars – com l’actuació del grup Spaguetti – i la Zona Trankijove, amb activitats juvenils i música amb Reggeatonpare i De La Chaves.
Un any més, també, tendran lloc les activitats de Santa Bàrbara a l’escola, per donar a conèixer la part més tradicional de la festa als més joves.
De les activitats esportives, en sobresurten la quarta edició de la CURSA DES TRO, el dijous 8 de desembre, així com diversos tornejos esportius.
També hi tornaran a ser la CAMILLADA, el 5 de desembre – i el SOPAR DE BARBUTS, que celebren “Santa Barba”, el dia 7 de desembre, com activitats lúdiques.
Menció especial mereixen les presentacions dels llibres “Patrimoni i cultura matemàtica a les Illes Balears”, de J. Lluís Pol, i de la novel-la “Declivi”, de Tomeu Matamalas.
També a la Biblioteca hi tendran lloc activitats lúdiques i familiars, més altres que, des de diferents entitats, com ara Baobab o Galanga, aporten perquè el programa sigui encara més complet.
En definitiva, que Vilafranca enfila, una vegada més, festes, talment com il-lustre el la portada del programa d’enguany.
Una oportunitat més per sortir al carrer.
Hi estau tots i totes convidats!