Cicle d’activitats d’extensió bibliotecària 
Vilafranca de Bonany ( maig – octubre 2022).
Biblioteca Municipal / Sa Rectoria Vella.
Com cada any, des de l’Ajuntament de Vilafranca, s’organitza un cicle d’activitats que posa el focus d’atenció en una temàtica dins l’àmbit de la cultura. El cicle d’aquest any està dedicat al binomi i a la relació entre literatura i paisatge, centrat, especialment, en l’illa de Mallorca.
Des d’aquest punt de vista, el cicle inclou xerrades i altres activitats – lectures compartides, recital poètic i de glosat i ruta guiada – en què es posarà de manifest la vinculació entre aquests dos conceptes dins el nostre marc geogràfic i dins el nostre marc literari i cultura.
Persones destacables del món de la cultura, com ara Gaspar Valero, Tomàs Vibot, Damià Pons, Maria Antònia Perelló, Guillem Frontera, López Crespí i Joana Maria Serra tendran presència en aquest cicle.
Així mateix, i també inclòs dins el marc de les Festes de la Beata, s’inclourà el recital de glosat i poesia “Llavors de fonoll”, a partir de l’univers propi de la literatura oral recollida, en gran part, per Rafel Ginard.
En aquest sentit, va a dir que el cicle compta amb el suport del Departament del Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, i amb la col-laboració especial, precisament, de la Casa Museu Pare Ginard, de Sant Joan i amb  la Fundació Mallorca Literària.
El cicle s’enceta aquest el mes de maig amb la xerrada “Paisatges literaris de Mallorca”, de l’historiador i divulgador de patrimoni, Gaspar Valero i tendrà continuïtat, quasi bé amb una activitat mensual, fins el mes d’octubre.
Totes les activitats tenen lloc a la Biblioteca Municipal i a l’edifici de la Rectoria Vella, a excepció de les lectures compartides que tendran lloc a la Caseta de Son Pere Jaume, lloc emblemàtic per vilafranquers i vilafranqueres, des del punt de vista històric i, a més, també, paisatgístic.