DISSABTE 3 de setembre , Festa i Firó, i DIUMENGE 4, de setembre, FIRA.

Torna el meló de sempre, com sempre, on sempre!

Torna, ara sí, en el format de sempre la FESTA I FIRA DEL MELÓ a Vilafranca.

I ho fa amb un programa farcit d’un gran ventall d’ activitats que s’inicien el dimecres 31 d’agost i que s’allargen fins el 30 de setembre, amb especial protagonisme pel DISSABTE 3 DE SETEMBRE, que tendrà lloc la ja tradicional FESTA DEL MELÓ, en la seva edició número 51 i, per l’endemà, el DIUMENGE 4 DE SETEMBRE, dia de la FIRA DEL MELÓ, en la seva vint-i-vuitena edició.

El programa recupera, en línees generals, el pols de les edicions anteriors fins a la irrupció de la COVID-19, tot i que l’any passat, el 2021, i amb mesures excepcionals, va poder fer-se’n  una versió reduïda.

Així, aquest 2022, torna la FESTA I la FIRA DEL MELÓ amb  activitats que ja eren tot un clàssic dins la programació habitual i d’altres que s’hi incorporen, amb una oferta que combina tradició i  innovació, sempre, posant el focus d’atenció al principal protagonista de la festa i  emblema de Vilafranca que el vincula amb part del seu passat agrícola i -encara- present : el meló.

En aquest sentit, cal resaltar-ne la celebració de les MiniMELOmpíades, La Nit dels Melòmans, Tallers infantils relacionats amb meló, la 4ª edició del Meló Art, la Festa de les Llanternes, el MELOFOC dels BOIETS I BOIETONS DE VILAFRANCA, …. dins el marc del FIRÓ NOCTURN , amb productes artesanals i locals – i com a preludi del  la ja tradicional REVETLLA de la FESTA,  amb Géminis, TOMEU PENYA i Tribut al Canto del Loco.

L’endemà, el dia de la Fira, entre moltes altres activitats, no hi faltarà el CONCURS DE MELÓ GROS ( FEIXUC ), i  se’n recuperarà, dos anys després, el CONCURS DEL MELÓ DE QUALITAT en VARIETAT DE MELÓ CALAPOTER, entre moltes altres activitats per a tots els públics, en què s’inclou un espai amb una oferta lúdica amb tallers per a totes infants i famílies.

A la FIRA, per altra banda, s’hi trobaran maquinària, artesania, productes locals i  d’agroalimentació, bestiar, aviram, mostra d’empreses locals, etc, en una mostra àmplia i ben diversificada.

A més, activitats de caràcter divers complementaran tota l’oferta, tant aquest mateix dia com durant tot el mes de setembre –  tant a nivell cultural  (activitats  musicals, teatrals, contacontes, conferències , lúdiques, esportives, exposicions)   – i d’altres d’un marcat més agrícola i tradicional.

Capítol apart mereixen la XVII Mostra de cossiols, les exposicions “Els que ens han vist créixer” i “Vilafranca, el blat, al sac”, aquestes dues amb una forta vinculació a la gent i a la realitat socioeconòmica i cultural de Vilafranca.

Una menció especial mereix també la celebració de la 4ª edició del Meló Art, comissariada per vilafranquer Pep Mascaró (Dibuvil ), amb un mostra d’arts plàstiques i artístiques multidisciplinars.

També s’inclou un avanç del programa EL PARC ANIMAT, amb un programa que ofereix, a infants i famílies, espectacles cada dijous del mes de setembre – en un programa que es podrà consultar amb més detall al web municipal.

Durant aquests dies tampoc hi mancarà una exposició de tipus de melons i degustacions gratuïtes de meló durant el FIRÓ i la FIRA.

En definitiva, “TORNA EL MELÓ DE SEMPRE, COM SEMPRE, ON SEMPRE”!!

PROGRAMA FESTA I FIRA DEL MELÓ 2022