VILAFRANCA DE BONANY, DEL DIJOUS 19 AL DIUMENGE 22 D’OCTUBRE

Arriba, un any més, la FIET, la FIRA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL DE LES ILLES BALEARS.
Organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, amb col-laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca i el suport  d’administracions i iniciatives privades.
Tota la programació i tota la informació en relació a la FIRA , la podeu consultar en el web www.fiet.cat 
Les entrades s’adquireixen preferentment per ON-LINE, a la plana web www.fiet.cat . 
També podeu acudir al CASAL DE LA FIRA , ubicat a la RECTORIA VELLA, en què podreu informar-vos presencialment i recollir-ne programes en versió impresa, en horari de :
– TAQUILLA al Casal de la Fira – Sa Rectoria Vella
Entrada : Carrer de Sant Martí, 25 A
HORIARI : Dimecres 18: de 9.00h a 13.00 i de 17.00h a 20.30h
Dijous 19: de 15.30h a 20.00h
Divendres 20: de 15.45h a 20.00h
Entrada : Carrer Església
HORARI : Dissabte 21: de 9.30h a 13.30 i de 15.00h a 21.15h Diumenge 22: de 9.30h a 13.30 i de 15.00h a 18.30h *El casal de la Fira tanca una hora abans del darrer espectacle de sala.

També es pot fer ús del telèfon D’INFORMACIÓ 666 505 300

Enguany arriba l’edició número 21 de la FIET,  amb més il-lusió que mai després d’haver rebut, de part del Ministerio de Cultura del Gobierno de España, el Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud . Tot plegat, un reconeixement que des de la Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, entitat organitzadora i des de l’Ajuntament de Vilafranca, com a administració pública, juntament amb altres institucions insulars, autonòmiques i estatals, a més d’empreses col-laboradores que sempre fan costat – volem compartir amb la gent i amb tot el poble de Vilafranca.
L’edició d’enguany vé carregada, com sempre, d’espectacles per a tots els públics, amb un ampli ventall de propostes de companyies de les Illes Balears i de la resta de l’estat.
A més d’oferir una oportunitat per al públic de gaudir d’espectacles de primera qualitat, la FIET es consolida com un mercat en què programadors/es d’arreu del món ens visiten per conèixer el mercat dins el sector de les arts escèniques especialitzades en el públic infantil i  familiar. En aquest sentit, és una excel-lent oportunitat perquè les companyies puguin exposar les seves darreres creacions i tot plegat establir sinergies per fer-se un lloc dins el mercat més enllà de la nostra comunitat.
També hi tenen lloc jornades professionals, que inclouen un mercadet de projectes i altres actuacions que convergeixen en una finalitat de fer, de la FIET, un espai dinàmic, obert, versàtil i amb consonància amb els valors de sostenibilitat social i mediambiental, amb accions de conscienciació que afavoreixen l’activisme i la proactivitat de l’ecologisme, dels valors democràtics, etc, més enllà dels propis que es desprenen del fet cultural que suposa el teatre en totes les seves vessants.
Prop de 85 espectacles, que inclouen funcions escolars, jornades per a professionals de les biblioteques, jornades de teatre inclusiu, com el del Centre de Dia, entre altres, les obertes a professionals programadores  i al públic en general, amb presència de 34 companyies, amb 35 espectacles que inclouen motles estrenes absolutes i d’altres a Mallorca, que ompliran  espais –  prop de 14 espais escènics –  a més de places i carrers de Vilafranca. Una programació amb la presència de companyies i professionals de les Illes Balears, de la Comunitat Valenciana, Pa´s Basc, Catalunya, Andalusia, Castella i Lleó i Mèxic.
En definitiva, Vilafranca es convertirà en tot un teatre a l’engròs, ple de vida, emocions i màgia a cada racó.
Una vegada més, s’ha d’agrair tota la feina que es realitza des del propi personal municipal,  el personal de la Xerxa de Teatre, el voluntariat que aporta allotjament i temps per dedicar-s’hi, de manera altruista, perquè tot sigui possible, i, com no, també reiterar aquest agraïment a les empreses que hi col-laboren, any rere any, fent-hi també les seves  aportacions – i a les institucions – Ajuntament de Vilafranca, Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i Ministerio de Cultura – que hi donen suport.
Així, en aquest sentit, una oportunitat més perquè Vilafranca torni a ser punt de referència, durant uns dies, de les arts escèniques i del món de la Cultura de tot Mallorca i de les Illes Balears, un espai d’interacció cultural, econòmica i de referència per a la indústria i els professionals dedicats al món del teatre per a famílies.
Tota la informació es troba al web www.fiet.cat
Aquí podeu accedir-ne al PROGRAMA COMPLET FIET 2023